onsdag 29 april 2020

19. The Windsors, säsong 2

The Windsors (2017) - Netflix | Flixable

Någon gång ibland vill man se något som inte har det minsta seriösa anspråk utan bara är trams. Då passar den här engelska serien bra, tillgänglig på Netflix. Den påminner om när TV-programmet Hey Baberiba parodierade den svenska kungafamiljen, men här finns lite mer sammanhängande handling i avsnitt av sedvanlig komedilängd. Mycket med verkligheten har det inte att göra, får man hoppas.

Camilla är en klassisk såpoperahäxa som smider planer, Harry är ett offer för sina lustar till kvinnor och alkohol, Charles odlar biodynamiskt och är övertygad om att folket älskar honom. Etc. Ett kännetecken är att drottningen och prins Philip aldrig syns.

Det är verkligen mycket roligt, men föga intellektuell humor. I det sista avsnittet är en intrigtråd att Kate (det vill säga hertiginnan av Cambridge, Catherine, gift med prins William) matas med bantningsdrinkar som hennes syster Pippa i själva verket har löst upp donuts i för att Kate ska bli fet och oattraktiv. Sådant måste man alltså tycka är roligt. Säsongen består av en julspecial, sex vanliga avsnitt och en bröllopsspecial, där Harry och Meghan gifter sig. I närtid har jag bara sett det sista; hela den övriga säsongen har funnits tillgänglig längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar