tisdag 17 augusti 2021

86. Poirot, säsong 5


Den här Poirot-säsongen består av åtta femtiominutersavsnitt, som bygger på noveller ur Agatha Christies tidigaste produktion. Det är alltså ett steg tillbaka till seriens originalidé, men för sista gången, för nu finns det inte fler noveller att bearbeta. Hädanefter blir det alltså långfilmslånga avsnitt utifrån romaner, och det är där den här serien är som bäst. Jag tror det beror mest på att Christie kom mest till sin rätt i det längre formatet, inte så mycket på den här produktionen i sig.

En av novellerna handlar om ett av Poirots tidigare fall, när han var polis i Belgien, och därför får man se honom i uniform, med hår och utan den konstgjorda embonpoint han annars har:



Det hör också till att man ska se någon skådespelare som är känd från annat sammanhang, gärna i en tidig roll när vederbörande inte var så känd. Här är det Anna Chancellor som syntes i Fyra bröllop och en begravning och på senare år i Downton Abbey.

Förresten har jag hittat en annan blogg som har sett alla avsnitten i den här serien, och skriver initierat om det. Den finns här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar