måndag 26 juli 2021

80. Agatha Raisin - The Quiche of Death


Den här filmen är en pilot för en TV-serie, som hittills finns i tre säsonger, och det är också något TV-mässigt över den. Men den är alls inte dålig som kriminalkomedi, klart värd den stund det tar att se den.

Agatha Raisin flyttar alldeles i början från London till en liten by i Cotswolds i sydvästra England. Byn är ännu ett exemplar av den typiska engelska byn som det finns så många av i film, TV och litteratur. För att komma in i gemenskapen tänker sig Agatha att medverka vid den årliga pajtävlingen - på tal om typisk engelsk by - men på grund av sina bristande kulinariska talanger köper hon en lyxpaj i London, och är säker på att vinna. Det gör hon nu inte, men pajen visar sig vara förgiftad och den mångårige domaren avlider. Frågan är då om Agatha verkligen skulle förgifta honom med sin egen paj, som många av byborna får för sig, eller om det är någon annan bakom det. Det saknas sannerligen inte personer med motiv i byn.

En bieffekt av filmtittande är ju att identifiera vem man har sett förr, och här är det för min del i första hand mordoffret, som spelas av Robert Bathurst, känd som sir Anthony Strallan i Downton Abbey, han som lämnar lady Edith vid altaret. Katy Wix i rollen som Agathas städhjälp och nya väninna har man tidigare sett som Sarah "Fergie" Ferguson i The Windsors, fast här är hon inte rödhårig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar