söndag 24 januari 2021

12. Sven Klangs kvintett


Ursprungligen är det här en teaterpjäs, och det är samma skådespelare från teatergruppen Oktober som spelar här. Jag tycker nog att filmen lider något av det - ganska ofta känns det som filmad teater. Men annars är det en svensk sjuttiotalsfilm som man fortfarande kan se med behållning; de är inte så många längre.

Huvudrollsinnehavarna är bra allihop, men mest fastnar Eva Remaeus som vokalisten Gunnel, och Christer Boustedt som saxofonisten Lasse, han som kommer till den skånska småstaden, får spela i kvintetten och visar sig mest vilja spela jazz. Småstaden ska nog vara Hässleholm, även om det mesta är inspelat i Höganäs. I ett par småroller stuffar Per Eggers och Michael Segerström förbi. Den senare spelar också musikhandlare i en scen.

När filmen nu kom på SVT och blev tillgänglig på SVT Play passade också Sveriges Radio på att göra den till föremål för ett avsnitt av Klassikern i P1, och det torde ligga kvar längre. Det säger det mesta jag skulle kunna säga, så jag anbefaller det till lyssning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar