tisdag 29 mars 2022

30. Operation Klotty



Den här helgalna dockserien har jag sett en gång förr, för ett par år sedan, som den minnesgode läsaren torde erinra sig. Men den håller för en omtittning, troligen flera, men man ska heller inte trötta ut sig. Nu ligger den i alla fall ute på SVT Play ett tag igen, och rekommenderas alla.

Den trotsar egentligen all beskrivning, men skulle kunna kallas en korsning av klassisk såpopera, satir mot överklassen och action med alldeles för mycket skottlossning. Fantasin hos manusförfattarna är det i alla fall inget fel på:









Bland det bästa med serien, ser jag nu andra gången, är att dockorna till största delen uppträder i vanliga miljöer, där också människor skulle kunna förekomma (och ibland gör det i bakgrunden). De kör bil, om än med blandat resultat, och det löses för det mesta väldigt snyggt när deras underkroppar inte får synas:



(Här är det den nyrika Renata, gift med bilhandlaren Klotty, som har gjort inbrott hos väninnan Margareta och stulit hennes möbler för att kunna sälja dem och få pengar för att sätta firman på fötter - tror jag. Det är inte lätt att följa med i alla svängar i intrigen. Till höger är det Geert (uttalas "stjärt") från Holland, som förväntades gifta sig med dottern Paula och medföra en rejäl hemgift, men visade sig vara utfattig.)

Läget verkar ganska förtvivlat med några minuter kvar:



men det blir någon sorts lösning på det, samt en cliffhanger. Jag väntar med spänning på en andra säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar